Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robert Downey Jr. schrijft memoires

Shownieuws

Acteur Robert Downey Jr, die een bewogen leven vol drank en drugs achter de rug heeft, gaat zijn memoires schrijven. In 2008 moet het boek worden uitgebracht.

(Novum/AP) - Robert Downey Jr., de Amerikaanse acteur die een bewogen leven vol drank en drugs achter de rug heeft, zet zijn memoires op papier. De 41-jarige acteur heeft een overeenkomst getekend met een Amerikaanse uitgever. Het boek, dat openhartig moet verhalen over het leven en de carrière van de acteur, wordt naar verwachting in 2008 uitgebracht.

Downey Jr. had jarenlang voortdurend verslavingsproblemen met alcohol en drugs. Hij werd meerdere malen onder invloed gearresteerd, hoorde twee keer een celstraf tegen zich eisen en werd op last van de rechter gedwongen om af te kicken. De acteur wijt zijn verslavingen deels aan zijn vader, filmregisseur Robert Downey Sr., die hem op jonge leeftijd zijn eerste joint zou hebben laten roken. Inmiddels is hij van al zijn verslavingen verlost en gaat het goed met hem. Vorig jaar trouwde hij voor de derde keer, met producent Susan Levin, en ook zijn filmcarrière floreert weer.

In de Verenigde Staten gaat vrijdag 'A scanner darkly' in première, de nieuwe film van Downey Jr. waarin hij een drugsgebruiker speelt. Eerder was hij te zien in films als 'Chaplin', 'Good night, and good luck', 'Kiss kiss bang bang' en in de populaire vrouwenserie Ally McBeal.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen