Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jeff Daniels in eigen staat onderscheiden

Shownieuws

Acteur en filmmaker Jeff Daniels wordt in Michigan onderscheiden. Hij krijgt de prijs uit handen van de ook uit Michigan afkomstige regisseur Michael Moore.

(Novum/AP) - Jeff Daniels wordt in zijn eigen staat Michigan onderscheiden voor zijn bijdrage aan de filmindustrie. De 51-jarige acteur en filmmaker krijgt de prijs op het Traverse City Film Festival uit handen van de eveneens uit Michigan afkomstige regisseur Michael Moore. De onderscheiding is bedoeld om talentvolle cineasten uit de staat aan te moedigen.

De 52–jarige Moore, bekend van de documentaire 'Fahrenheit 9/11', is lyrisch over Daniels. "Jeff is niet alleen een van de beste Amerikaanse acteurs van dit moment, hij is bovendien een uitzonderlijke filmmaker." De acteur staat vooral bekend om zijn humoristische rollen, waaronder die van Jim Carrey's sidekick in 'Dumb and dumber.' Zijn rol als Bernard in 'The Squid and the whale' kreeg vorig jaar lovende kritieken.

Het Traverse City Film Festival is vorig jaar mede door Moore opgericht en is bedoeld om nieuwe en gevestigde filmmakers uit de staat Michigan een kans te geven hun films te vertonen. Daniels neemt de prijs zelf in ontvangst. De volgende dag maakt hij deel uit van een paneldiscussie met andere filmmakers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen