Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Shakira roept op tot vrede in Libanon

Shownieuws

Shakira heeft donderdag in Athene een oproep gedaan voor een staakt-het-vuren in Libanon. Haar vader komt uit het arabische land.

Shakira roept op tot vrede in Libanon

(Novum/AP) - Shakira heeft een oproep gedaan voor een staakt-het-vuren in Libanon. De Colombiaanse zangeres, wier vader Libanees is, deed dat donderdag voorafgaand aan haar concert in de Griekse hoofdstad Athene.

Begin vorige week ontvoerde de Libanese Hezbollah-militie twee Israëlische militairen. Sindsdien woedt een hevige strijd tussen Israël en Libanon, waarbij over en weer wordt geschoten.

De 29-jarige zangeres roept de regering van de Verenigde Staten op iets te doen aan het conflict. "We weten allemaal dat het in haar macht ligt dit te stoppen." Ze sprak zich uit voor een internationale troepenmacht in het gebied. "Ik denk dat het noodzakelijk is om nu in te grijpen. Er sterven dagelijks moeders en kinderen. Dat kunnen we niet toestaan." Shakira staat bekend om haar betrokkenheid bij het wereldleed. Ze is bezig met de organisatie van een Latijns-Amerikaanse versie van Live Aid, concerten voor de bestrijding van armoede.

In april kreeg de zangeres de Spirit of Hope Award bij de uitreiking van de Billboard Latin Music Awards, de muziekprijzen die het Amerikaanse muziekblad Billboard jaarlijks uitreikt aan Latijns-Amerikaanse artiesten. Ze kreeg de onderscheiding voor haar inzet voor de bescherming van kinderen uit haar geboorteland Colombia tegen geweld.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen