Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechter verbiedt wuppielied Johan Vlemmix

Shownieuws

Johan Vlemmix moet per direct alle activiteiten rond zijn wuppielied staken. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdag bepaald. De zanger is 'aangeslagen'.

Johan Vlemmix moet per direct alle activiteiten rond zijn wuppielied staken. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdag bepaald. De entertainer moet onder meer het liedje van zijn website halen en de single uit winkels laten verwijderen. Doet hij dat niet, dan staat hem een dwangsom van duizend euro per dag te wachten. Ook moet hij de proceskosten van het kort geding betalen, 1308 euro. Vlemmix is 'behoorlijk aangeslagen' door de uitspraak.

De producent van de wuppies, het Naardense bedrijf Interall Group, spande het kort geding aan omdat het wuppielied niet in de strategie van het bedrijf zou passen en Vlemmix de merknaam wuppie zonder toestemming gebruikte. Ook zou de Eindhovenaar de wuppies op een negatieve manier in de publiciteit brengen, omdat hij een carnavaleske figuur is. Met die laatste klacht is de rechtbank het niet eens.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen