Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aukje moest even wennen aan zwangerschap

Shownieuws

Aukje van Ginneken vond het in het begin helemaal niet zo leuk om zwanger te zijn. Ze voelde zich beroerd en zag er niet uit. Ze is in december uitgerekend.

Aukje van Ginneken vond het in het begin helemaal niet zo leuk om zwanger te zijn. Ze voelde zich beroerd en zag er niet uit, vertelt ze vrijdag in het Algemeen Dagblad. Haar eveneens zwangere zus Marieke beaamt de tijdelijke achteruitgang van het uiterlijk van Aukje. "Ze had een grauw ingevallen bekkie en d'r haar glansde niet meer."

De 24-jarige Aukje, die bekend werd als Charlie in de sopaserie Goede Tijden Slechte Tijden, zag door haar zwangerschap een filmrol en deelname aan het televisieprogramma 'Sterren dansen op het ijs' aan haar neus voorbijgaan. Jammer, vindt ze, maar ze zit er verder niet mee. "Ik wil heel graag blijven acteren, maar niet meer in een musical zoals ik heb gedaan. Want dat gereis is zo zwaar. Maar een film of een serie als Rozengeur & Wodka Lime zou leuk zijn."

Zwanger of niet, Aukje zit niet helemaal stil. Ze heeft plannen voor een zwangerschapsboek voor jonge moeders. "Er zijn al heel wat boeken op de markt, maar die zijn allemaal voor vrouwen van boven de 30, carrièremoeders. Als mensen horen dat ik zwanger ben, is vaak het eerste wat ze vragen of het een ongelukje was. Dat vind ik zo asociaal."

Aukje is in december uitgerekend. De twee jaar oudere Marieke, finaliste van de eerste editie van de tv-talentenjacht Idols, bevalt eind september.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen