Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Superhelden op postzegels in VS

Shownieuws

Batman, Superman en Wonder Woman krijgen hun eigen postzegels in de Verenigde Staten. Volgend jaar krijgen ook Spiderman en The Hulk hun eigen postzegels.

Batman, Superman en Wonder Woman krijgen hun eigen postzegels in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse postbedrijf US Postal Service brengt een nieuwe reeks postzegels uit, waarin superhelden centraal staan. De eerste serie bestaat uit twintig postzegels van 39 dollarcent (ongeveer 31 eurocent) per stuk. Daarop komen de creaties te staan van stripboekenuitgever DC Comics. Dat meldt de BBC donderdag.

De zegels worden donderdag onthuld op het Comic-Con Festival in San Diego door topman Pal Levitz van DC Comics. De ceremonie wordt gevolgd door een paneldiscussie, waarin het historische en culturele belang van superhelden het onderwerp is. De illustraties worden ook gebruikt voor ansichtkaarten, die 24 dollarcent (zo'n 19 eurocent) per stuk gaan kosten.

De postzegels zijn de eerste in een langere reeks superheldenzegels. Een tweede serie, waarin de karakters van stripboekenuitgever Marvel Comics centraal staan, volgt volgend jaar. Dan kan post ook worden gefrankeerd met The X-Men, Spiderman en The Incredible Hulk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen