Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Friedman kan verder met campagne gouverneurschap

Shownieuws

Kinky Friedman heeft genoeg handtekeningen ingezameld om in november mee te doen aan de race voor het gouverneurschap in Texas. Hij is onafhankelijk kandidaat.

(Novum/AP) - Musicus Kinky Friedman heeft genoeg handtekeningen ingezameld om in november mee te doen aan de race voor het gouverneurschap in de Amerikaanse staat Texas. Friedman haalde de krabbels op in bars en danstenten.

De 61-jarige Friedman doet mee als onafhankelijk kandidaat. Hij wil niets te maken hebben met de twee gevestigde partijen in de Verenigde Staten. Hij vergelijkt de Democraten en de Republikeinen met elkaar bestrijdende jeugdbendes. Sinds 1859 is geen enkele onafhankelijke kandidaat verkozen tot gouverneur in Texas.

De man met de zwarte cowboyhoed noemt zichzelf 'de enige kandidaat die geen enkele politieke ervaring heeft'. "Politiek is het enige vak waarin je slechter wordt naarmate je meer ervaring hebt", zei Friedman onlangs in een interview.

Als gouverneur zal hij niet luisteren naar lobbyisten, belooft Friedman, maar alleen naar het volk. Hij wil drugverslaafden vrijlaten uit de gevangenis en ze behandelen. Ook gaat hij de strijd aan met het politiek correcte denken. Tot slot moet het antirookbeleid worden versoepeld.

In de jaren zeventig ging Friedman op tournee met Bob Dylan. Zelf was de joodse provocateur leider van de band The Texas Jewboys (de Texaanse jodenjongens). De zelfverklaarde 'joodse cowboy' is ook de schrijver van detectiveromans waarin hij zelf de held is. In zijn strijd om het gouverneurschap wordt Friedman gesteund door de bevriende countryzanger Willie Nelson.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen