Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veroordeelde vrouw ontkent stalken John Cusack

Shownieuws

De vrouw die is veroordeeld voor het stalken van acteur John Cusack zegt onschuldig te zijn. De 31-jarige vrouw kreeg dinsdag een straatverbod opgelegd.

(Novum/AP) - De vrouw die is veroordeeld voor het stalken van acteur John Cusack zegt onschuldig te zijn. De 31-jarige Emily Leatherman kreeg dinsdag een straatverbod opgelegd, waardoor ze minstens 150 meter uit de buurt van de Amerikaanse acteur moet blijven. Ze zegt echter dat ze de acteur nooit heeft lastiggevallen. "Ik heb hem alleen om hulp gevraagd."

Cusack stapte vorige maand naar de rechter. Hij zou sinds ruim 1,5 jaar hinderlijk door Leatherman worden gevolgd. De vrouw zou 'ongebruikelijke belangstelling' voor hem tonen door hem lange brieven te schrijven en onaangekondigd langs te komen bij mensen met wie de acteur samenwerkt.

Leatherman ontkent dat ze Cusack op die manier heeft lastiggevallen. "Ik heb hem niet meer dan twee brieven gescheven." De 31-jarige vrouw zou de acteur in die brieven hebben gevraagd zijn bekendheid te gebruiken om haar te helpen. Ze zou willen dat hij de politie ervan overtuigt om een onderzoek in te stellen naar haar vermoeden dat ze in 2001 is gedrogeerd en verkracht door meerdere mannen. De politie zou dat nu steeds weigeren.

Een woordvoerder van Cusack wil niet op het verhaal van de vrouw reageren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen