Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brigitte Bardot dreigt met vertrek naar Zweden

Shownieuws

Brigitte Bardot overweegt Frankrijk te verlaten en in Zweden te gaan wonen. Reden is de schaamte die ze voelt voor het dierenbeleid in haar geboorteland.

(Novum/AP) - Brigitte Bardot overweegt Frankrijk te verlaten en in Zweden te gaan wonen. Reden is de schaamte die de 71-jarige filmster voelt voor het dierenbeleid in haar geboorteland. Volgens het voormalige sekssymbool is Zweden een van de weinige landen in de wereld die 'het welzijn van dieren in beschouwing nemen'.

Bardot maakt zich vooral boos over de behandeling van nertsen in Frankrijk. Zweden deed onlangs een voorstel voor strengere Europese regelgeving om de leefsituatie van de kleine dieren, die worden gefokt vanwege hun vacht, te verbeteren. Dit plan werd echter gedwarsboomd door de Franse regering.

"De interventie van mijn regering zorgt ervoor dat ik me schaam dat ik Frans ben", schrijft Bardot woensdag in een brief aan de Franse minister van financiën. "Misschien moet ik Frankrijk verlaten om mijn dagen in Zweden te slijten, omdat ik veel dichter sta bij de gevoeligheid in Zweden dan bij de ongevoeligheid in Frankrijk."

Bardot zet zich sinds de jaren zeventig in voor het welzijn van dieren. De actrice en zangeres heeft een eigen stichting voor dierenrechten. Bardot komt ook regelmatig in het nieuws vanwege haar controversiële meningen over immigratie, de islam en homoseksualiteit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen