Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tros Superster Angela krijgt de vrije hand

Shownieuws

Angela Esajas krijgt als Tros-presentatrice alle vrijheid. "Jèè!" Zo bejubelt de 27-jarige schoonheid haar eigen geluk. "Ik bepaal zelf hoe en wat."

Angela Esajas krijgt als Tros-presentatrice alle vrijheid. "Jèè!" Zo bejubelt de 27-jarige schoonheid haar eigen geluk. "Ik bepaal zelf hoe en wat. Ik schrijf mijn eigen teksten en bepaal het verhaal. Tot nog toe is niets geschrapt of geweigerd."

Onlangs tekende Esajas haar eerste contract in de televisiewereld, nadat zij in februari de talentenjacht Tros Superster had gewonnen. Een paar maanden geleden werkte zij nog in een telefoonwinkel in haar woonplaats Almere. Wel heeft zij eerder rollen gespeeld in televisieseries als Baantjer en Grijpstra & De Gier. In 2002 deed zij een gooi naar roem in de Yorin-talentenjacht Star Academy, maar toen behoorde zij tot de verliezers.

Vanaf maandag is Esajas tweemaal in de week te zien in Tros Zomeravondcafé. Voor dit praatprogramma met Bert Kuizenga presenteert zij korte filmpjes over het vakantieland dat die week centraal staat. "Dat is zó leuk. Ik ben de hele dag buiten", juicht Esajas. In de items onderzoekt zij of de vooroordelen over het betreffende land kloppen. "Het is luchtige humor. Wanneer ik Duitsland behandel, denk ik niet dat ik het over de oorlog ga hebben."

In de eerste week van de show staat Italië centraal. Esajas is in een van haar bijdragen te zien in een Italiaanse ijssalon, waar ze zelf ijs maakt. In een latere uitzending loopt zij mee in een Britse butlerschool. De echte fans kunnen haar vrijdagavond alvast bewonderen in het SBS-programma Shownieuws, waarin zij een cameraploeg in haar huis rondleidt.

Tros Zomeravondcafé loopt tot eind augustus. Dan gaat Esajas met de Tros, waar ze een contract heeft tot maart 2007, bespreken wat haar volgende project wordt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen