Kies je favoriete radiostation

Dossiers

SGP wil concert Normaal in Staphorst voorkomen

Shownieuws

Normaal is niet welkom in Staphorst. Dat vindt de plaatselijke SGP-fractie, die niet wil dat jongeren 'verkeerd worden beïnvloed' door de Achterhoekse band.

Normaal is niet welkom voor een concert in Staphorst. Dat vindt de plaatselijke fractie van de SGP. Volgens secretaris Wim Akster wil de partij niet dat jongeren 'verkeerd worden beïnvloed' door de band. Zijn partij vindt de teksten van de Achterhoekers te grof. De SGP is verder tegen het vele drankgebruik dat traditie is bij Normaal-concerten. Bovendien zou het concert, dat op 22 september moet plaatsvinden in een feesttent naast een woonwijk, geluidsoverlast veroorzaken.

Voor het concert is nog geen vergunning afgegeven. Burgemeester Joop Alssema (ChristenUnie), die daarover beslist, heeft eind volgende week een gesprek met de organisatoren. De mening van de SGP wordt in zijn beluit meegenomen, laat hij via zijn woordvoerder weten. Wanneer de SGP in het ongelijk wordt gesteld, sluit zij vervolgstappen niet uit. De partij weet nog niet welke dat zijn.

De band, die veel fans in het gereformeerde dorp zegt te hebben, vindt de verwijten van de SGP onzinnig. Volgens het management houdt Normaal zich normaliter aan de geldende geluidsnormen. De band beroept zich verder op de vrijheid van meningsuiting. Bovendien hebben de liedjes ondanks enkele grove woorden vooral een positieve boodschap. "Tot slot staat het iedereen vrij om tijdens een concert al dan niet te drinken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen