Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Soulvation voelt zich niet serieus genomen

Shownieuws

De leden van Soulvation denken dat hun groep niet altijd voor vol wordt aangezien. Ze balen ervan dat ze nog nooit zijn gevraagd voor Lowlands of Pinkpop.

De leden van het dance-collectief Soulvation denken dat hun groep niet altijd voor vol wordt aangezien. Ze balen ervan dat ze nog nooit zijn gevraagd om op 'serieuze' festivals als Lowlands en Pinkpop te spelen, vertellen ze in een gesprek met Novum Nieuws. "Doordat we een Nederlandse band zijn, zouden we een streepje voor moeten hebben bij grote Nederlandse festivals", zegt groepslid Ronald Molendijk. "De programmeurs van Lowlands en Pinkpop denken daar kennelijk anders over."

Soulvation scoorde in 2003 een toptien-hit met het nummer 'Reset your brain'. De groepsleden denken dat hun bekendheid in sommige gevallen tegen hen werkt. "Als je in de top 40 hebt gestaan en een hit hebt gehad, ben je misschien niet meer 'credible'. Ik denk dat dit ook voor ons geldt", zegt toetsenist Jeroen Rietbergen. Hij is overtuigd van de kracht van Soulvation als live-act. "We zijn niet zomaar een bandje, overal waar we optreden winnen we de wedstrijd en gaat het dak eraf."

Sinds vorige week ligt het nieuwe album van Soulvation in de winkels, 'Motivated'. Het is de derde cd van de groep, na 'Some love' (2001) en 'One' (2003). 'Motivated' verschilt op enkele punten duidelijk van de vorige albums. "Het is veel meer een bandjesplaat, hij is echt ontstaan met z'n allen", legt Molendijk uit. "Veel meer dan voorheen is de sound die we op het podium neerzetten nu ook op het album te horen."

De leden van Soulvation hebben een diverse achtergrond. Molendijk maakte naam als house-dj in het clubcircuit. Zangeres Caroline Dest zat ooit samen met Trijntje en Tjeerd Oosterhuis in de groep Total Touch. Toetsenist Rietbergen komt van het conservatorium en werkte samen met onder anderen Candy Dulfer en Marco Borsato. Zangeres Marloes Nova ten slotte, is afkomstig uit de dancewereld, waar ze bekend is als MC Nova.

De verschillen in muzikale afkomst tussen de leden van Soulvation werken allerminst belemmerend, vindt Ronald Molendijk. "We hebben eigenlijk vaak dezelfde smaak, of het nou om house, soul of een andere muzieksoort gaat." De diversiteit binnen Soulvation vormt een inspiratiebron voor de dj. "Het spanningsveld waar werelden elkaar ontmoeten is het leukste. Als je op vakantie gaat is het ook altijd leuker om ergens heen te gaan waar het anders is."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen