Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O.J. Simpson haalt grap uit met vluchtauto

Shownieuws

O.J. Simpson haalt in een televisieprogramma een grap uit met de auto waarin hij in 1994 vluchtte voor de politie. Die wilde hem aanhouden wegens moord.

(Novum/AP) - O.J. Simpson maakt in een televisieprogramma een grap met de auto waarin hij in 1994 vluchtte voor de politie, toen deze hem wilde aanhouden wegens moord. In de show is te zien hoe de acteur en voormalig American football-speler doet alsof hij de witte Ford Bronco wil verkopen. Het programma is deze maand op betaaltelevisie te zien.

Volgens producer Rick Mahr krijgt O.J. Simpson niet betaald voor het optreden. In de show is te zien dat de 58-jarige Simpson hoog opgeeft over de auto. "Het is een heel goede wagen. Hij heeft me geholpen om te ontsnappen", zegt hij tegen een potentiële koper.

O. J. Simpson werd in 1995 vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar geliefde Ron Goldman. Twee jaar later werd hij in een civielrechtelijke zaak veroordeeld tot het betalen van 33,5 miljoen dollar, 26 miljoen euro, aan schadevergoeding. Een groot deel van dat bedrag is nog niet betaald.

De vader van Ron Goldman, Fred, reageerde geschokt. Hij noemt de actie van O.J. Simpson 'moreel verwerpelijk'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen