Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rob Kamphues voelt zich geen cabaretier meer

Shownieuws

Rob Kamphues is de kleinkunstenaar in zichzelf kwijt. "Misschien ben ik door alles wat ik heb meegemaakt en het vele gereis geen cabaretier meer."

Rob Kamphues is de kleinkunstenaar in zichzelf kwijt. Dat vertelt hij woensdag in een interview met het Algemeen Dagblad. "Misschien ben ik door alles wat ik heb meegemaakt en het vele gereis geen cabaretier meer."

De 45-jarige Kamphues heeft zich de laatste maanden beziggehouden met het schrijven van een boek. In 'Naar de haaien – volstrekt onverantwoorde avonturen' beschrijft hij zijn belevenissen achter de schermen bij televisieprogramma's als 'De acht plagen van Rob Kamphues' en 'Kamphues zoekt de grens op'. Voor deze programma's liet hij zich onder meer levend begraven en liet hij haaien door een hoepel zwemmen.

Een nieuw cabaretprogramma is er door het schrijven van het boek niet van gekomen, vertelt Kamphues. "Ik sloot me op in een hotel, maar het lukte me niet om me aan dat nieuwe programma te zetten. En dan schreef ik weer een hoofdstuk van het boek."

De presentator heeft genoeg te vertellen, maar de onderwerpen waar hij zich kwaad over maakt –oorlogen en dictaturen- zijn volgens hem niet geschikt voor het theater. "En om me nou zorgen te maken over de voet van Balkenende die eraf lag. Ik houd ontzettend veel van dit land. Maar even niet."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen