Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit heeft geen tijd voor Amerika

Shownieuws

Jan Smit heeft geen tijd om Amerika te veroveren. "Je moet je richten op bepaalde vlakken; voor mij Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland."

Volkszanger Jan Smit heeft geen tijd om Amerika en Engeland te veroveren. "Je moet je richten op bepaalde vlakken; voor mij Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland", legde de 21-jarige Volendammer uit in het programma U Vandaag op RTV Utrecht. "Dat is al best breed en meer tijd heb ik niet."

De zanger geeft donderdagavond voor 25 duizend fans zijn enige openluchtconcert dit jaar tijdens het festival Rijnweek in Rhenen. Nerveus voor het uitverkochte concert is hij niet. "Ik ben nooit zenuwachtig. Ik moet er niet aan denken dat ik elke keer in de penarie zit voor een optreden; dan kies ik een ander vak."

Jan is niet bang dat er iets mis gaat. "Iedereen is vrolijk als het lekker weer is. Het kan niet misgaan." Niet eerder trad Jan met zijn eigen live-band op voor zo'n groot publiek. Zijn vrienden, het zangduo Nick & Simon, staan in het voorprogramma.

Smits nieuwste album, het vorig jaar verschenen 'JanSmit.com', is ondertussen dubbel platina: meer dan 160 duizend exemplaren zijn verkocht. Het album bevat de toptienhits 'Als de nacht verdwijnt', 'Vrienden voor het leven', 'Boom boom bailando', 'Laura' en 'Hoe kan ik van je dromen'.

Zijn nieuwe cd komt uit in september. "Het album is bijna klaar en het wordt weer feest", roept de zanger. De eerste single van het album verschijnt op 24 augustus. De titel van zowel de single als het album is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen