Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eminem helpt familie van rapper Proof

Shownieuws

Eminem heeft een website opgericht ter ere van zijn overleden vriend Proof. Op de site worden t-shirts verkocht. De opbrengst gaat naar de familie van Proof.

Eminem en rapformatie D12 hebben een website opgericht ter nagedachtenis aan hun overleden vriend en collega Proof. Met de site willen ze ook de familie van Proof helpen. Op de website Bigproof4ever worden posters verkocht, plus T-shirts met een foto van de rapper en de tekst 'Big Proof forever 1973-2006'. De opbrengst van de artikelen gaat naar de Big Proof Forever Foundation, die geld inzamelt voor de vijf kinderen van de overleden rapper.

D12-lid Proof overleed in april tijdens een schietpartij in een nachtclub in Detroit. Een tweede slachtoffer van de schietpartij, Keith Bender, overleed een week later aan zijn verwondingen. Onlangs bleek dat de uitsmijter die ervan verdacht werd de rapper te hebben vermoord heeft gehandeld uit zelfverdediging. Hij verklaarde te hebben geschoten om Bender, zijn neef, te beschermen. Proof zou Bender op het hoofd hebben geslagen met een pistool en hem daarna door het hoofd hebben geschoten.

Op de website staat ook een eerbetoon aan Proof die 'niet alleen als artiest' wordt herinnerd, 'maar ook als een trotse zoon, een liefhebbende vader, een lieve en toegewijde vriend en een mooi persoon'. Zijn vrienden roepen iedereen op een voorbeeld aan de als Deshaun Holton geboren rapper te nemen. "Laten we hem eren door hem na te volgen. Hij was oprecht een geweldig persoon."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen