Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veroordeelde producer Madonna krijgt gratie

Shownieuws

De wegens cocaïnesmokkel tot vier jaar cel veroordeelde platenproducer Dallas Austin krijgt gratie van de Emir van Dubai. Hij wordt direct het land uitgezet.

(Novum/AP) - De wegens cocaïnesmokkel tot vier jaar cel veroordeelde platenproducer Dallas Austin krijgt gratie van de Emir van Dubai. Dat hebben advocaten van de Amerikaanse topproducer dinsdag bekendgemaakt. De gratie volgde enkele uren na de veroordeling van de 34-jarige Austin. Het is niet de eerste keer dat de Emir van Dubai een veroordeelde alsnog vrijheid gunt.

Austin, die samenwerkte met onder anderen Madonna, Michael Jackson en TLC, gaf zondag voor de rechtbank in de golfstaat toe dat hij heeft geprobeerd 1,26 gram cocaïne het land in te smokkelen. De producer wordt na zijn vrijlating naar verwachting direct het land uitgezet.

Austin werd op 19 mei gearresteerd op de luchthaven van Dubai. Volgens verschillende media in de golfstaat was hij op weg naar het driedaagse verjaardagsfeest van het Britse topmodel Naomi Campbell. De advocaat van de producer stelt dat zijn cliënt in Dubai was om concerten te bezoeken.

Austin heeft verschillende hits op zijn naam staan, waaronder 'Just like a pill' van Pink en 'Unpretty' van TLC. In 1999 won hij een Grammy Award voor TLC's 'Fanmail', als beste r&b-album.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen