Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Internationale belangstelling voor 'Zoop in India'

Shownieuws

'Zoop in India' is verkocht aan acht landen. De film, die vorige week in Nederland in première ging, komt in alle landen zowel in de bioscoop als op dvd uit.

De Nederlandse film 'Zoop in India' is verkocht aan zeker acht landen. De film, die vorige week in Nederland in première ging, is verkocht aan Brazilië, China, Turkije, Rusland, Estland, Letland, Litouwen, en verschillende landen van het voormalige Joegoslavië. Welke dat precies zijn, kan regisseur Johan Nijenhuis niet zeggen.

De film komt in alle landen zowel in de bioscoop als op dvd uit. In China, Brazilië en Turkije worden de stemmen van de Nederlandse acteurs nagesynchroniseerd.

Nijenhuis is blij met de internationale aandacht voor zijn film. "Het is heel bijzonder dat een film al een week na de bioscooppremière door zoveel landen wordt gekocht", zegt hij in een persbericht. "Meestal wordt eerst afgewacht wat de bezoekcijfers zijn. Nu heeft de kwaliteit van de film de kopers meteen over de streep getrokken."

'Zoop in India' is een vervolg op de vorig jaar verschenen film 'Zoop in Afrika'. De Zoop-films zijn gebaseerd op de gelijknamige televisieserie. In 'Zoop in India' komt een groepje jonge rangers uit een Nederlandse dierentuin in actie om een kudde olifanten op te sporen die op mysterieuze manier is verdwenen. Tijdens hun zoektocht in India beleven ze allerlei avonturen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen