Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Dragan Bakema heeft drankprobleem

Shownieuws

Dragan Bakema moet oppassen dat hij geen alcoholist wordt. Doordat hij dingen vaak opkropt, grijpt hij snel naar de fles, vertelt de 26-jarige acteur.

Dragan Bakema moet oppassen dat hij geen alcoholist wordt. Doordat hij dingen vaak opkropt, grijpt de acteur snel naar de fles. "Als ik naar de kroeg ga, heb ik daar de volgende dag last van, met als gevolg dat ik weer wil. Als het me niet lukt om mijn problemen op te lossen, kan ik weleens gaan drinken", zegt de geboren Fries deze week in Vara TV Magazine.

Bakema debuteerde in 2001 in de film 'Drift'. Daarna volgden rollen in onder meer 'Loverboy' (2003) en 'De dominee' (2004). Het afgelopen seizoen speelde hij bij het RO-theater in het stuk 'Platonov'. Vanaf september is de zoon van een Nederlandse vader en een Servische moeder bij hetzelfde gezelschap te zien in de voorstelling 'Richard III'.

Het acteervak is Bakema op het lijf geschreven. "Ik heb altijd van show gehouden", vertelt hij. "Als mensen voor mij klapten toen ik nog jong was, vond ik dat een lekkere vorm van aandacht."

De 26-jarige acteur ziet het spelen in een toneelstuk als een grotere uitdaging dan een filmrol. "In film heb ik zowel succes als op m'n bek gaan gevoeld. Ik heb erin bereikt wat ik had kunnen bereiken op mijn leeftijd. Bij toneel gaat dat wat langer duren, denk ik."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen