Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vlaams Belang in protest tegen festival Tom Barman

Shownieuws

Het Vlaams Belang protesteert tegen het muziekfestival '0110'. Het is een festival tegen extreem-rechts dat een week voor de raadsverkiezingen plaatsvindt.

De Belgische partij Vlaams Belang protesteert tegen het muziekfestival '0110' dat een week voor de Belgische gemeenteraadsverkiezingen in oktober plaatsvindt. Enkele van de artiesten die op het festival tegen extreem-rechts optreden zijn Clouseau, Zita Swoon en Helmut Lotti. Tom Barman, zanger van dEUS, organiseert het festival.

Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter, wiens partij door velen als racistisch wordt gezien, stuurt woensdag een open brief aan de artiesten die hebben toegezegd op te treden op het festival. Volgens zijn woordvoerder voelt hij zich aangesproken vanwege een uitspraak die Barman vorig jaar deed in het Belgische weekblad Focus Knack. Barman zei toen een groot evenement te willen organiseren tegen het Vlaams Belang. In de brief uit Dewinter nu zijn ongenoegen over het festival.

Volgens Barman is het festival niet rechtstreeks tegen het Vlaams Belang gericht. "De onderliggende gedachte is dat we op moeten houden met de ruk naar rechts." De organisatie wil met het evenement meer verdraagzaamheid creëren en racisme bestrijden. Het festival '0110' is genoemd naar de datum waarop het plaatsvindt en vindt gelijktijdig plaats in Antwerpen, Brussel en Gent.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen