Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johan Vlemmix voert eigen verdediging

Shownieuws

Johan Vlemmix voert zijn eigen verdediging tijdens een kort geding. De 47-jarige Eindhovenaar zou inbreuk hebben gemaakt op het merk 'Wuppie'.

Entertainer Johan Vlemmix voert zijn eigen verdediging tijdens het kort geding over de vermeende inbreuk op het merk 'Wuppie'. De 47-jarige Eindhovenaar moet vrijdag voor de rechtbank in Den Bosch verschijnen. Het Naardense bedrijf Interall Group, dat de pluizige knuffels in Nederland introduceerde, eist dat Vlemmix onmiddellijk stopt met het gebruik van het woord 'wuppie'. Ook wil het bedrijf dat de verspreiding van zijn wuppieliedje wordt gestaakt.

Vlemmix ziet het proces met vertrouwen tegemoet. "Ik zit zo goed in de zaak", zegt hij dinsdag opgewekt. "Ik weet waar ik mee bezig ben."

Het wuppieliedje van Vlemmix is een variant op 'Beestjes' van Ronnie en The Ronnies, waarin het woord 'beestjes' is vervangen door 'wuppies'. De entertainer vindt dat iedereen over de knuffeltjes moet kunnen zingen, omdat iedereen van ze houdt. Hij bestrijdt dat zijn liedje 'een dronkemanslied' is. "De regel 'Weet je wat ik zie als ik gedronken heb?' hoeft helemaal niet over alcohol te gaan."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen