Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul de Leeuw treurt niet om uitschakeling Oranje

Shownieuws

Paul de Leeuw vindt het niet erg dat Oranje is uitgeschakeld op het WK. "Ik was er binnen tien minuten overheen." De Leeuw gunde Balkenende geen finaleplaats.

Paul de Leeuw vindt het niet erg dat het Nederlands elftal is uitgeschakeld op het WK voetbal. "Ik was er binnen tien minuten overheen", schrijft hij deze week in Vara TV Magazine. De zanger en presentator heeft politieke motieven voor zijn houding. "Diep in mijn hart gunde ik Balkenende geen finaleplaats. Hij op de eretribune, om na afloop te verklaren dat de finale mede mogelijk werd gemaakt door het kabinetsbeleid van Jan Peter Pinquin."

Ondanks dat het verlies van Oranje hem weinig deed, heeft De Leeuw aanmerkingen op de Russische scheidsrechter Ivanov, die de wedstrijd tussen Nederland en Portugal leidde. "Typisch een man die vergeet met kerst en verjaardagen een kaartje te sturen en dat tijdens een voetbalmatch compenseert."

Ook op de uitzendingen van de NOS tijdens het WK is De Leeuw kritisch. De voorbeschouwingen vindt de 44-jarige presentator saai. "Met z'n tweeën een uur leuteren over een wedstrijd die nog moet komen duurt lang en is vaak een herhaling van zetten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen