Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verzamelaar klaagt Beach Boys aan

Shownieuws

Roy Siacca is een rechtszaak begonnen tegen The Beach Boys, omdat zij hem via de rechter hebben gedwongen te stoppen met de verkoop van memorabilia van de band.

(Novum/AP) - Roy Siacca is een rechtszaak begonnen tegen The Beach Boys, omdat zij hem hebben gedwongen te stoppen met de verkoop van memorabilia van de band. Dat gebeurde eveneens via de rechter. De verzamelaar eist ruim vijftien miljoen euro schadevergoeding, of het recht om door te gaan met het verkopen van originele songteksten, foto's, contracten en andere spullen van The Beach Boys.

The Beach Boys dienden in januari een aanklacht in tegen Siacca en de eigenaar van de loods in Hollywood waar diens spullen lagen uitgestald. De groep is ervan overtuigd dat de verzamelaar twintig jaar geleden de memorabilia heeft gestolen uit een opslagplaats in Los Angeles.

Siacca beweert de goederen te hebben aangeschaft bij een faillissementsverkoop. Volgens hem gaf de tourmanager van The Beach Boys zijn goedkeuring. Siacca gaf aan gemengde gevoelens te hebben. "Ik houd van The Beach Boys. Het doet me pijn om te zien hoe ver deze hele zaak gaat en welke leugens er verteld worden."

Advocaat Ed McPherson van The Beach Boys zegt dat de actie van Siacca een publiciteitsstunt is. Hij meldt dat de popgroep doorgaat met procederen om de memorabilia weer in bezit te kijgen.

The Beach Boys werden in 1961 opgericht door de broers Brian en Dennis Wilson, hun neef Mike Love en schoolvriend Al Jardine. Van de oorspronkelijke groep, die onder meer bekend is van de hits Surfin' USA, Good vibrations en Kokomo, is alleen Dennis Wilson niet meer in leven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen