Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederland biedt weinig voor James Blunt

Shownieuws

Een meet-and-greet met James Blunt bracht in Nederland vele malen minder op dan in Amerika. Op zijn tournee zamelt de zanger geld in voor Artsen zonder Grenzen.

Een meet-and-greet met James Blunt heeft in Nederland vele malen minder opgebracht dan in Amerika. Op zijn wereldtournee zamelt de zanger met de ontmoetingen geld in voor Artsen zonder Grenzen. Dat meldt de website van de organisatie woensdag.

In verschillende landen konden fans bieden op een backstage-ontmoeting met de zanger na een concert. In Amerika werd er bij tien concerten in totaal bijna 26 duizend euro betaald. Bij het concert in Amsterdam betaalde een bewonderaar 260 euro voor een meet-and-greet. In Engeland sleepte Blunt ruim drieduizend euro binnen voor het goede doel.

Een woordvoerder van Artsen zonder Grenzen wijt het grote verschil aan de mentaliteit van de Nederlanders. Die zou anders zijn dan in Amerika.

De popster maakte kennis met Artsen zonder Grenzen toen hij in 1999 als Britse militair in Kosovo diende. In een interview met Artsen zonder Grenzen geeft de zanger aan dat hij onder de indruk was van de inzet van de medewerkers in Kosovo.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen