Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Producer Madonna krijgt vier jaar cel in Dubai

Shownieuws

Dallas Austin is in Dubai veroordeeld tot vier jaar cel wegens cocaïnesmokkel. De producer, die onder anderen werkte met Madonna, kan nog in hoger beroep gaan.

(Novum/AP) - De Amerikaanse platenproducer Dallas Austin is in Dubai veroordeeld tot vier jaar cel wegens cocaïnesmokkel. Dat heeft zijn advocaat dinsdag bekendgemaakt. De verdediging van de producer die samenwerkte met onder anderen Madonna, Michael Jackson en TLC probeert hem snel vrij te krijgen.

Zondag gaf Austin voor de rechtbank in de golfstaat toe dat hij heeft geprobeerd 1,26 gram cocaïne het land binnen te krijgen. In vergelijkbare zaken in het verleden is het voorgekomen dat de veroordeelde gratie kreeg van de Emir van Dubai. Als de topproducer geen gratie krijgt, heeft hij vijftien dagen de tijd om in hoger beroep te gaan.

De 34-jarige Austin, die niet aanwezig was in de rechtszaal, werd op 19 mei gearresteerd op de luchthaven van Dubai. Volgens verschillende media in de golfstaat was hij op weg naar het driedaagse verjaardagsfeest van topmodel Naomi Campbell.

Austin heeft verschillende hits op zijn naam staan, zoals 'Just like a pill' van Pink en 'Unpretty' van TLC. In 1999 won hij een Grammy Award voor beste r&b-album met TLC's 'Fanmail'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen