Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Populariteit Tom Cruise daalt

Shownieuws

De populariteit van Tom Cruise daalt. Dat blijkt uit een onderzoek van USA Today. De krant hield een poll. Vooral bij vrouwen doet de acteur het slecht.

De fratsen van Tom Cruise in het afgelopen jaar zijn van negatieve invloed geweest op zijn populariteit. Dat blijkt uit een onderzoek van USA Today. De krant heeft een populariteitspoll gehouden onder bezoekers van de nieuwe film van de acteur, Mission: Impossible III. Daaruit blijkt dat 35 procent van de ondervraagden een positief beeld heeft van de acteur. Vorig jaar was dat nog 58 procent, toen bezoekers van Cruise's 'War of the Worlds' werden ondervraagd. Vooral bij vrouwen doet de acteur het slecht.

Tom Cruise is het afgelopen jaar veelvuldig in de media geweest. Zijn vele uitlatingen over zijn relatie met verloofde Katie Holmes, haar zwangerschap en de geboorte van hun eerste kind Suri, zorgden voor ergernis. De acteur zou zijn verloofde zo hebben meegesleurd in het gedachtegoed van de Scientology-kerk dat ze nauwelijks nog contact heeft met haar familie. Ook zijn optreden bij Oprah Winfrey was voor menigeen bron van ergernis. Cruise sprong op en neer op de bank en schreeuwde hoe blij hij was met Holmes.

De verminderde populariteit van Tom Cruise lijkt zich te uiten in de tegenvallende bezoekersaantallen van Mission: Impossible III. De film haalde in zijn openingsweekend in de Verenigde Staten niet meer op dan 38 miljoen euro. Het tweede deel in de reeks debuteerde met ruim 45 miljoen euro. Filmcritici zijn positief over de film. De lof is vooral voor Philip Seymour Hoffman, die dit jaar de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol won voor Capote. Hoffman speelt de grootste vijand van het personage van Cruise.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen