Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse tv-zender speciaal voor baby's

Shownieuws

In de VS is een televisiezender gelanceerd die zich uitsluitend richt op baby's. De zender, BabyFirstTV, heeft tot kritiek van kinderartsen geleid.

(Novum/AP) - In de Verenigde Staten is donderdag een televisiezender gelanceerd die zich uitsluitend richt op baby's. De zender, BabyFirstTV, biedt volgens een woordvoerder een 'volledig veilige, advertentievrije en gepaste inhoud', maar heeft toch tot kritiek geleid.

De woordvoerder wuift de kritiek op de zender, onder meer van de Amerikaanse organisatie voor kinderartsen, weg. "Baby's kijken nu toch al televisie. Daarom is BabyFirstTV zo belangrijk." Uit onderzoek blijkt dat 68 procent van de Amerikaanse kinderen onder de 2 jaar dagelijks naar televisie of video's kijkt. Ruim een kwart heeft een televisie in de slaapkamer.

Volgens BabyFirstTV nodigen de programma's baby's en ouders uit om samen en op een interactieve manier televisie te kijken. Maar de kinderartsen zeggen dat het veel belangrijker is dat kinderen van die leeftijd leren praten en spelen met andere kinderen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen