Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lange Frans en Baas B. zijn even hoofdredacteur

Shownieuws

Lange Frans en Baas B. vormen de gasthoofdredactie van vrouwenblad Yes van volgende week. Maandag ligt het nummer in de winkel.

Lange Frans en Baas B. vormen de gasthoofdredactie van vrouwenblad Yes van volgende week. Dat vertelt Yes-hoofdredacteur Marijke Kolk donderdag. Haar redactie had het idee om een bekende Nederlander uit te nodigen als gasthoofdredacteur.

Om de keuze te bepalen werd op het forum van de Yes-website bekeken over wie veel werd gesproken. "Dat bleken Lange Frans en Baas B. te zijn", zegt Kolk. "De dames die hier werken vonden hen ook een goede keus." De journalistes van Yes behoren tot de doelgroep van het eigen blad, vrouwen tussen de 18 en 25.

Kolk vindt dat de rappers een goed resultaat hebben afgeleverd. Wel kwamen zij volgens haar af en toe aanzetten met een te grof artikel. Zo is een interview met hun beste vrienden over seks ingekort. De volledige versie van het artikel is volgende week wel op de website van Yes te lezen. Andere teksten gaan over de favoriete maaltijd van Frans, de inrichting van de nieuwe woning van Baas B. en de luchtjes die de artiesten lekker vinden. Ook bevat het nummer een kijkje in hun fotoalbum en foto's van hun vrienden uit de rapwereld die mooi zijn aangekleed.

Tot slot passeert het thema zinloos geweld de revue. "Want zij staan daar nog steeds voor", vindt Kolk. In maart raakte Lange Frans in opspraak omdat hij betrokken was bij een vechtpartij nadat hij een ijsblokje tegen zijn hoofd had gekregen tijdens een optreden. "Wij hadden de afspraak voor het gasthoofdredacteurschap met hen gemaakt vóór het ijsblokjesincident, dat in onze ogen wordt opgeblazen. Het zijn ontzettend aardige jongens."

Maandag ligt het nummer van Yes in de winkel. 's Avonds kunnen lezers met de rappers chatten op de website van het blad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen