Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doctor Who ook in Nederland terug op de buis

Shownieuws

De nieuwe versie van Doctor Who wordt ook in Nederland uitgezonden. Vanaf zaterdag 10 juni is de serie te zien bij de Vara op Nederland 3, meldt de omroep.

De nieuwe versie van Doctor Who wordt ook in Nederland uitgezonden. Vanaf zaterdag 10 juni is de serie te zien bij de Vara op Nederland 3, meldt de omroep donderdag. De originele BBC-serie, die tussen 1963 tot 1989 werd uitgezonden, wordt gezien als een klassieker in het sciencefictiongenre.

Sinds vorig jaar zendt de BBC de nieuwe serie uit. Hierin wordt Doctor Who gespeeld door Christopher Eccleston. Hij is de negende incarnatie van de Time Lord, die door de ruimte reist met zijn telefooncel de Tardis. Zangeres en actrice Billie Piper speelt zijn assistente Rose Tyler. Zij gaan de strijd aan met de Daleks, een ras van buitenaardse mutanten.

In de eerste aflevering ontmoet Rose een mysterieuze vreemdeling, Doctor Who geheten. Als zij tijdens haar dienst in een warenhuis in Londen een lijk ontdekt in de kelder en aangevallen wordt door levende paspoppen, wordt zij door Doctor Who gered. Rose realiseert zich dat niet alleen haar moeder en haar vriend in gevaar zijn, maar dat de toekomst van de hele wereld op het spel staat.

In de jaren tachtig werd Doctor Who in Nederland uitgezonden door de Tros.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen