Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robert Long schrijft tweede musical

Shownieuws

Robert Long schrijft zijn tweede musical. Het verhaal speelt zich af in twee tijdperken: aan de ene kant de jaren '60 en '70 en aan de andere kant het heden.

Zanger Robert Long schrijft zijn tweede musical. Het verhaal daarvan speelt zich af in twee tijdperken: aan de ene kant de jaren zestig en zeventig en aan de andere kant het heden. "Mogelijk wordt een selectie gemaakt van mijn liedjes en wordt daar een verhaal tussen geweven", vertelt de 62-jarige zanger, die sinds 1974 in het Nederlands zingt. "Met de twee tijdperken kan ik een soort parallel trekken, omdat een hoop van die liedjes nog actueel zijn."

Het wordt geen swingende musical à la 'Mama mia!', zegt Long. "In de pauze moet je touwen uitreiken zodat de mensen zich na afloop kunnen ophangen." In het werk van Long komt de dood veelvuldig voor als thema. Hij weet nog niet waar de musical over gaat. "Al sla je me hartstikke dood." De zanger weet evenmin wie de hoofdrollen invullen. Voor Paul de Leeuw, die in het verleden twee liedjes van Long op cd zette, voelt hij weinig. "Hij laat steeds weer diezelfde nichterige kant van hem zien en die ken ik nou wel."

In 2000 ging de door Long en de toen reeds overleden Dimitri Frenkel Frank geschreven musical 'Tsjechov' in première. De hoofdrol werd vertolkt door Boudewijn de Groot.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen