Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gérard Depardieu krijgt oeuvreprijs in Moskou

Shownieuws

Gérard Depardieu heeft de oeuvreprijs gewonnen op het filmfestival van Moskou. Depardieu speelde in 'Cyrano de Bergerac' en 'The man in the iron mask'.

De Franse acteur Gérard Depardieu heeft de oeuvreprijs gewonnen op de 28e editie van het internationale filmfestival van Moskou. Dat meldt BBC News. Bij het in ontvangst nemen van de prijs liet hij zich ontvallen dat hij zich gedurende zijn carrière heeft laten inspireren door de Russische schrijver Fjodor Dostojevski. "Ik heb me door het lezen van Dostojevski altijd al verbonden gevoeld met de ziel van de mensen in Rusland."

De regisseur van de nieuwe film van Depardieu, Bertrand Blier, won de prijs voor beste regie voor de film 'How much do you love me'. De Zweedse film 'About Sara' werd gekozen tot de beste film en de Britse Julie Walters werd uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol in 'Driving lessons'. Beste acteur werd Jens Harzer, voor zijn aandeel in de Duitse productie 'Running on empty'.

De 57-jarige Depardieu, bekend van films als 'Cyrano de Bergerac' en 'The man in the iron mask', is een fervent aanhanger van de acteermethode van de rus Constantin Stanislavski. Daarin worden emoties uit het eigen leven gebruikt om emoties op te roepen tijdens het spelen.

Een film maken in Rusland zit er voor Depardieu niet in. De acteur ondernam een aantal pogingen een project in Moskou te draaien, maar tevergeefs. "Ik probeer sinds 1989 hier een film te maken. Na tien mislukte pogingen werd ik er een beetje moe van."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen