Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beelden Europese concerten Metallica op internet

Shownieuws

Fans van Metallica hoeven niet meer de deur uit om hun favorieten live te zien. Op de site van de metalband zijn tegen betaling concertbeelden te zien.

Fans van Metallica hoeven voortaan niet meer de deur uit om hun favorieten live aan het werk te zien. Op de internetsite van de metalband zijn tegen betaling, concertbeelden te zien. Het gaat om registraties van de negen optredens die de Amerikaanse groep vorige maand gaf in het kader van de Europese 'Escape'-tournee.

De registraties bevatten onder meer een uitvoering van de klassieke hit 'Nothing else matters', op 3 juni in Dublin, met voormalig Alice in Chains-zanger Jerry Cantrell. Daarnaast is te zien hoe Metallica het nieuwe nummer 'The new song' voor de allereerste keer live speelt, op 6 juni in Berlijn. Ook de beelden van het concert in Arnhem, op 8 juni, zijn te downloaden.

De afgelopen jaren zijn roerig verlopen voor Metallica. In 2001 raakte de metalband in een crisis door het vertrek van basgitarist Jason Newsted. In 2003 kwam de groep met vervanger Robert Trujillo met het eerste album in vier jaar, 'St. Anger'. In het begin van dit jaar zette Metallica de jarenlange samenwerking met producer Bob Rock stop. Met Rick Rubin, die eerder producer was van onder anderen Red Hot Chili Peppers en Aerosmith, wordt gewerkt aan een nieuw album, dat begin volgend jaar moet uitkomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen