Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Goed openingsweekend voor 'Superman returns'

Shownieuws

De nieuwste film over een legendarische stripheld scoort goed in Amerika. In het openingsweekend zette 'Superman returns' ruim veertig miljoen euro om.

(Novum/AP) - De nieuwste film over een legendarische stripheld doet het goed bij het Amerikaanse publiek. In het openingsweekend zorgde 'Superman returns' voor een omzet van ruim veertig miljoen euro. De productie van Bryan Singer was hiermee de best scorende film in de Amerikaanse bioscopen.

Een andere debutant kwam binnen op de tweede plaats in de Amerikaanse box office. 'The devils wears Prada' zette het afgelopen weekeinde ruim 21 miljoen euro om. Daarmee deed de film met Meryl Streep en Anne Hathaway het beter dan kenners hadden voorspeld. De vorige nummer één, 'Click', is naar de derde plaats verdreven. De komedie met Adam Sandler was goed voor een omzet van ruim vijftien miljoen euro.

In vergelijking met andere films over striphelden neemt 'Superman returns' een middenpositie in. Vorig jaar juni zette 'Batman begins' ruim 38 miljoen euro om in het eerste weekeinde. Recordhouder blijft echter 'Spiderman 2'. De film bracht in juli 2004 bijna 120 miljoen euro op in het openingsweekeinde.

In 'Superman returns' keert de vliegende held na vijf jaar terug op aarde. In de tussentijd heeft de liefde van zijn leven, journaliste Lois Lane, een nieuwe vriend en een kind gekregen. Superman probeert opnieuw haar hart te veroveren. De hoofdrollen worden vertolkt door Brandon Routh, Kate Bosworth en Kevin Spacey. Het is de eerste Superman-film sinds 1987.

Voor regisseur Bryan Singer is 'Superman returns' het derde stripverhaal dat hij verfilmt. Eerder was de 40-jarige Amerikaan verantwoordelijk voor 'X-men' (2000) en 'X2: X-men united' (2003).

Het Nederlandse publiek kan de laatste verrichtingen van Superman vanaf augustus in de bioscopen bekijken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen