Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mia Farrow wil meer hulp voor Darfur

Shownieuws

Voor Darfur is meer internationale hulp nodig. Dat zegt actrice en Unicef-ambassadeur Mia Farrow, die de Sudanese provincie onlangs voor de tweede keer bezocht.

(Novum/AP) - Voor de Sudanese provincie Darfur is meer internationale hulp nodig. Dat zegt de actrice Mia Farrow, die Darfur onlangs voor de tweede keer bezocht. Farrow is al jaren ambassadrice van Unicef en meldt dat de kinderhulporganisatie slechts twintig procent van de benodigde hulp kan leveren aan de door geweld geteisterde regio.

Het conflict in Darfur begon in 2003 toen de Afrikaanse bevolking van het gebied in opstand kwam tegen Arabische milities. Sindsdien zijn ruim 180 duizend mensen omgekomen en 2,5 miljoen op de vlucht geslagen. Volgens Unicef zijn miljoenen kinderen in het gebied ondervoed.

Farrow vindt dat de wereld meer moet doen voor Darfur. "Er is daar misschien geen olie, maar het gaat wel om mensenlevens. We zijn allemaal familie van elkaar. En als een familielid het moeilijk heeft, dan moeten wij helpen." Ze is niet de enige Hollywoodster die aandacht vraagt voor het gebied. Ook Oscarwinnaar George Clooney bezocht de regio en riep de Amerikaanse regering op de ogen niet te sluiten voor het conflict.

De 61-jarige Farrow, die getrouwd was met regisseur Woody Allen, speelde in films als 'Rosemary's baby' en 'Husbands and wives'. Ze staat bekend om haar strijdvaardige karakter en inzet voor de wereldproblematiek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen