Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chili Peppers hoeven niet meer samen te componeren

Shownieuws

Gitarist John Frusciante en Anthony Kiedis hoeven niet meer samen voor de Chili Peppers te componeren. Kiedis is een betere songschrijver, zegt Frusciante.

Gitarist John Frusciante en zanger Anthony Kiedis hoeven niet meer samen nummers voor de Red Hot Chili Peppers te schrijven. De reden hiervoor is dat Kiedis een veel betere songschrijver is geworden. Dat zegt Frusciante deze week in het muziekblad Oor.

Volgens de 36-jarige gitarist is Kiedis nu capabel genoeg om een compositie in zijn eentje uit te werken. "Vroeger kon hij slechts een melodietje zingen waar ik dan een passend geheel van moest maken. Nummers als 'Under the bridge' en 'Californication' leunen toch vooral op mijn gitaarloopjes."

Deze week verscheen het negende studioalbum van de Red Hot Chili Peppers, 'Stadium arcadium'. Frusciante, na zijn terugkeer in de band in 1999 de belangrijkste songschrijver van de Amerikaanse rockgroep, liet zich voor het dubbelalbum inspireren door bands uit de jaren zeventig zoals Pink Floyd, Electric Light Orchestra (ELO) en Genesis.

De gitarist weet pas sinds kort dat hij zijn liefde voor ELO deelt met Kiedis. "Mijn ouders luisterden alleen naar klassieke muziek, maar 'A new world record' van ELO vonden ze prachtig. Op het album staat het nummer 'Livin' Thing', een van de beste liedjes ooit geschreven. Bandleider Jeff Lynne werd ooit de vijfde Beatle genoemd en dat is zeker terecht."

'Stadium arcadium' is verschenen bij Warner Music. De Red Hot Chili Peppers staan dit jaar op Pinkpop. Op pinkstermaandag sluiten ze het festival af.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen