Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Victor & Rolf maken collectie voor H&M

Shownieuws

Victor & Rolf gaan kleding ontwerpen voor Hennes & Mauritz. De Nederlandse modeontwerpers maken een eenmalige collectie die in november in de winkels ligt.

Het designerduo Viktor & Rolf ontwerpt een kledinglijn voor Hennes & Mauritz. Dat meldt het kledingconcern donderdag. De Nederlandse modeontwerpers maken een eenmalige collectie die in november in de winkels hangt. De ontwerpen zullen verkrijgbaar zijn in een beperkt aantal winkels in Europa, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten.

De ontwerpers Karl Lagerfeld en Stella McCartney maakten eerder al een collectie voor de Zweedse winkelketen. Beide collecties zorgden voor een run op de verkopende winkels en waren binnen korte tijd uitverkocht. "Als Haute Couture de hoogste vorm van mode is, is H&M de meest democratische", verklaren de ontwerpers. "Dit is een fantastische gelegenheid om onze visie aan een groot publiek over te kunnen brengen."

Het designerduo Viktor & Rolf brak in 1993 internationaal door na winst van een ontwerpwedstrijd in het Franse Hyères. De Nederlanders hebben naam gemaakt met moderne interpretaties van klassieke kledingstukken als de trenchcoat en de smoking. Zij ontwierpen onder meer de bruidsjurk vol strikken van Mabel Wisse Smit toen zij trouwde met prins Friso.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen