Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Howard Stern wil nooit terug op FM-zender

Shownieuws

Howard Stern verruilt de satellietradio nooit voor een radiozender die via de FM uitzendt. "Ik ga spontaan overgeven als ik terug zou moeten", zegt de deejay.

(Novum/AP) - Deejay Howard Stern wil nooit meer voor een FM-zender werken. De controversiële Amerikaan is wel gevleid dat de traditionele radiozenders nog steeds op zijn diensten azen. "Maar ik ga spontaan overgeven als ik terug zou moeten", zei hij in zijn programma op de betaalzender Sirius.

Drie traditionele radiozenders zouden Stern de afgelopen weken via zijn manager hebben benaderd voor een overstap. De dj wil de namen van de stations niet noemen en zegt gelukkig te zijn bij zijn huidige werkgever. "Het programma doet het geweldig sinds we hier zijn begonnen."

Stern stapte in januari op bij de CBS uit onvrede over de censuur, die er in zijn ogen is. De deejay hoeft zich bij Sirius niet meer aan regels te houden. De radiozenders waarvoor Stern in het verleden werkte, werden regelmatig beboet vanwege omstreden onderwerpen in het programma van de 52-jarige radiomaker.

Stern belde woensdag live in zijn programma met een verslaggever van het Amerikaanse persbureau AP om de geruchten over zijn terugkeer naar de FM-radio te ontkennen. Hij stelt niet voor het geld te zijn overgestapt, maar door de voortdurende censuur op rond zijn uitzendingen. "Ik kon niet meer tegen alle overheidsregels."

Sirius betaalde Stern 391,3 miljoen euro om vijf jaar radio te maken voor de zender. De betaalzender had 650 duizend abonnees toen het in oktober de komst van Stern aankondigde. Sindsdien is het abonneebestand gegroeid naar ruim vier miljoen. Bij CBS kelderden de luistercijfers na het vertrek van Stern.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen