Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vervolg Da Vinci Code laat op zich wachten

Shownieuws

Fans van Dan Brown moeten nog even geduld hebben: het vervolg op de bestseller The Da Vinci Code ligt pas volgend jaar in de winkels en niet nog dit jaar.

(Novum/AP) - Fans van Dan Brown moeten nog even geduld hebben: het vervolg op de wereldwijde bestseller The Da Vinci Code ligt pas volgend jaar in de winkels en niet nog dit jaar, zoals aanvankelijk was gepland. Het boek is nog niet af. Vermoedelijk is de vertraging veroorzaakt door de rechtszaak waarin Brown de laatste maanden was verwikkeld. Daarin werd hij beschuldigd van plagiaat. Begin deze maand werd hij vrijgesproken.

Ook had de 41-jarige Amerikaan het druk met promotieactiviteiten rond de verfilming van zijn boek, met Tom Hanks in de hoofdrol. De film, die is geregisseerd door Ron Howard, is op 19 mei de opening van het filmfestival in Cannes.

In een e-mail aan zijn uitgever legt Brown uit dat zijn boeken 'tijdrovend' en 'gecompliceerd' zijn om te schrijven. "Ik neem de tijd, omdat ik er zeker van wil zijn dat dit nieuwe boek net zo vermakelijk is als The Da Vinci Code."

Het plot van het boek is een groot geheim. Bekend is dat de werktitel The Solomon Key luidde, maar dat wordt niet de officiële titel. Eerder liet Brown doorschemeren dat het verhaal over de vrijmetselarij gaat.

The Da Vinci Code is een van de meest succesvolle boeken uit de geschiedenis. Wereldwijd zijn er meer dan veertig miljoen exemplaren van verkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen