Kies je favoriete radiostation

Dossiers

M:I3-regisseur naar Star Trek

Shownieuws

Filmmaker J.J. Abrams stort zich na het regisseren van Tom Cruise in Mission: Impossible III op de productie van de elfde Star Trek-film. Dat meldt Paramount.

(Novum/AP) - Filmmaker J.J. Abrams stort zich na het regisseren van Tom Cruise in Mission: Impossible III op de productie van de elfde Star Trek-film. Dat meldt filmstudio Paramount. Ook schrijft hij het script en mogelijk neemt hij de regie van de sciencefictionfilm voor zijn rekening.

Abrams is de bedenker van de hitserie Lost en is door Paramount aangetrokken om Star Trek nieuw leven in te blazen. De eerste tien Star Trek-films brachten samen wereldwijd meer dan 81 miljoen euro op, maar het laatste deel uit 2002, 'Star Trek: Nemesis', bracht een teleurstellend bedrag op en kreeg middelmatige kritieken.

Het plot van de nieuwe film is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk welke acteurs worden gevraagd om aan het project mee te werken. Paramount hoopt de film in 2008 uit te brengen.

Star Trek is oorspronkelijk een televisieserie, die in 1965 werd bedacht door Gene Roddenberry. In 1979 kwam de eerste film uit, 'Star Trek: the motion picture'. De series en de films spelen zich af op ruimteschepen en stellen universele menselijke dilemma's aan de orde tegen de achtergrond van een fictieve toekomst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen