Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muziek Jamie Foxx moet nieuw leven creëren

Shownieuws

De Amerikaanse acteur en r&b-zanger Jamie Foxx ziet het liefst dat op zijn muziek baby's worden gemaakt. "Het is muziek om de liefde op te bedrijven."

De Amerikaanse acteur en r&b-zanger Jamie Foxx ziet het liefst dat op zijn muziek baby's worden gemaakt. "Het is muziek om de liefde op te bedrijven", zegt hij in een interview met TV Weekeinde over zijn nieuwe album Unpredictable. "Deze cd brengt mensen in de stemming." Een rokkenjager wil Foxx zichzelf niet noemen, wel probeert hij met zijn liedjes 'vrouwen die kriebel in hun buik' te geven.

De 38-jarige Oscarwinnaar beseft dat hij de vrouwen voor het uitkiezen heeft. "Ik kan met zoveel vrouwen slapen als ik wil, maar mensen moeten je gezelschap waard zijn. Anders houdt het allemaal niets in. In ben de laatste jaren wel kieskeuriger geworden." Om zijn woorden kracht bij te zetten, vergelijkt Foxx vrouwen met auto's. "Hier in LA zie je overal Mercedessen rijden. Hartstikke mooi hoor, maar dat betekent niet dat ik ze allemaal wil hebben."

Jamie Foxx is een van de vier artiesten die zowel de eerste positie haalde in de Amerikaanse album top-100 als een Oscar won. Het gouden beeldje kreeg hij vorig jaar voor de titelrol in Ray. De cd die de hoogste positie scoorde in de albumlijst was zijn laatste, Unpredictable, die vanaf maandag ook in Nederland in de winkels ligt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen