Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Couturier Kolk geeft gehandicapten modeadvies

Shownieuws

Ook mensen die worden gehinderd door een lichamelijke handicap kunnen zich modieus kleden. Dat liet couturier Ronald Kolk vrijdag zien op de Supportbeurs.

Couturier Kolk geeft gehandicapten modeadvies

Ook mensen die worden gehinderd door een lichamelijke handicap kunnen zich modieus kleden. Dat liet couturier Ronald Kolk vrijdag zien op de Supportbeurs in Utrecht, waar hij gehandicapten stijl- en kledingadvies gaf.

Kolk werkt sinds enkele jaren samen met Wi-Care, een bedrijf dat kleding ontwerpt voor mensen met een handicap. De laatste jaren gaf Kolk styling- en kleuradviezen aan het bedrijf. Onlangs werd de pAncho gepresenteerd, het eerste gemeenschappelijke ontwerp van Kolk en Wi-Care. De pAncho is een omslagdoek voor mensen in een rolstoel.

De couturier vertelt aan Novum Nieuws dat hij gehandicapten vooral adviseert felle kleuren te dragen. "Mensen hebben al snel de neiging om over gehandicapten heen te kijken en ze zielig te vinden. Als je als gehandicapte mooie kleren in felle kleuren draagt, dan laat je zien dat je er bent."

Ronald Kolk heeft dertien haute coutureshows op zijn naam staan. Hij mag onder meer prinses Laurentien en musicalster Sophie Wezer tot zijn klanten rekenen. Naast een couturecollectie heeft hij een wearable-collectie en een tassen- en schoenenlijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen