Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Erik Mouthaan volgt Max Westerman op

Shownieuws

RTL Nieuws-verslaggever Erik Mouthaan volgt op 1 augustus Max Westerman op als correspondent in de VS. Westerman kondigde vorige maand zijn vertrek aan.

RTL Nieuws-verslaggever Erik Mouthaan volgt op 1 augustus Max Westerman op als correspondent in de Verenigde Staten. Dat meldt RTL Nederland woensdag. Westerman kondigde vorige maand zijn vertrek aan. Na vijftien jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging, zei hij.

"Dit is de baan van ieders droom op een nieuwsredactie", zei Mouthaan woensdag in RTL Boulevard. "De VS is de belangrijkste correspondentenpost." Mouthaans vriend blijft in Nederland wonen. De nieuwe correspondent wordt door Westerman geholpen met het vinden van een huis in de VS.

De 32-jarige Mouthaan werkt meer dan elf jaar voor RTL Nieuws. Hij versloeg onder meer de terreuraanslagen in Madrid van 2004 en Londen van vorig jaar. Ook was Mouthaan royaltyverslaggever. Zo wist hij als eerste journalist de geboorte van prinses Amalia te melden. Mouthaan was ook achter de schermen actief, onder meer als regisseur en eindredacteur van het RTL Nieuws Jaaroverzicht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen