Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Playboy vreest voortbestaan

Shownieuws

Het voortbestaan van Playboy loopt gevaar. Dat zegt de hoofdredacteur. Regelmatig verschijnen naaktfoto's voor het verschijnen van het blad op internet.

Het voortbestaan van Playboy loopt gevaar. Dat zegt de hoofdredacteur van het blootblad vrijdag op de website Sterrenstek. Het is slecht voor de oplage van het tijdschrift dat regelmatig naaktfoto's van beroemdheden op internet verschijnen voorafgaand aan de verschijning van het blad.

Voordat het nieuwste Playboy-nummer donderdag uitkwam, was een van de naaktfoto's van Bridget Maasland al op internet te zien en vervolgens werd de foto getoond op televisie. "Wanneer0 wij niets ondernemen, zal Playboy door al deze illegale acties wel eens kunnen ophouden te bestaan", waarschuwt Heemskerk de verspreiders van het beeldmateriaal. "Dit besef leeft gewoon te weinig; en dan heb ik het maar niet over het feit dat er mensen op straat komen te staan."

De redactie van Playboy kijkt naar mogelijkheden om de dieven voor te zijn. "We overwegen op dit moment heel sterk om zelf de foto's op de dag dat de nieuwe Playboy uitkomt op het internet te zetten", zegt Heemskerk, die benadrukt dat zijn bedrijf veel minder rijk is dan wordt gedacht. "Het voordeel hiervan is dat wij dan zelf de bezoekers naar ons toe kunnen trekken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen