Kies je favoriete radiostation

Dossiers

McCartney en Ringo Starr bij première Beatles-show

Shownieuws

Paul McCartney en Ringo Starr hebben in Las Vegas met eigen ogen aanschouwd hoe hun muzikale nalatenschap is omgevormd tot een theatervoorstelling.

McCartney en Ringo Starr bij première Beatles-show

(Novum/AP) - Paul McCartney en Ringo Starr hebben in Las Vegas met eigen ogen aanschouwd hoe hun muzikale nalatenschap is omgevormd tot een theatervoorstelling. De twee nog levende leden van de legendarische Britse popgroep waren vrijdag aanwezig bij de première van de voorstelling 'Love'. Centraal in de show van theatergezelschap Cirque du Soleil staat de geschiedenis van The Beatles.

In de acrobatische dansvoorstelling worden de karakters uit de liedjes van The Beatles, zoals 'Sgt. Pepper' en 'Lady Madonna', tot leven gebracht. Voor de voorstelling zijn 130 fragmenten van liedjes en niet-uitgebrachte opnamen van de Britse popgroep gebruikt.

Regisseur Dominic Champagne legt uit dat hij van 'Love' een verrassende show wilde maken. "We hebben geprobeerd de voorstelling spiritueel en fysiek te maken, zonder al te onderwijzend te zijn. We zijn er niet om mensen de geschiedenis van The Beatles uit te leggen." 'Love' is dagelijks te zien in een theaterzaal in een hotel in Las Vegas.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen