Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bruce Springsteen maakt folkuitstapje op nieuwe cd

Shownieuws

Bruce Springsteen maakt op zijn nieuwe album een uitstapje naar de authentieke folk. 'We shall overcome: The Seeger sessions' is sinds vrijdag verkrijgbaar.

Bruce Springsteen maakt op zijn nieuwe album een uitstapje naar de authentieke folkmuziek. Op 'We shall overcome: The Seeger sessions' covert de rocker met een groep folkmuzikanten nummers uit het oeuvre van folklegende Pete Seeger. Het album ligt sinds vrijdag in de winkels.

Seeger behoort met Woody Guthrie en Bob Dylan tot de meest invloedrijke folkmuzikanten van de vorige eeuw. Zijn versie van het uit de jaren dertig stammende nummer 'We shall overcome' groeide in de jaren zestig uit tot het lijflied in de strijd voor gelijke rechten.

'The Boss' zegt in het cd-boekje van 'We shall overcome: The Seeger sessions' de muziek van Seeger pas echt te hebben ontdekt in 1997. Springsteen nam 'We shall overcome' in dat jaar op voor een tribute-album voor Seeger. "Ik ging naar de platenzaak en kwam terug met een hele lading platen van Seeger onder mijn arm. In de daaropvolgende dagen veranderde mijn visie op folkmuziek door de rijkheid en kracht van de muziek van Seeger. Deze ervaring zette me op het spoor om dit album op te nemen."

Springsteen waagt zich aan het oude folkgenre, van protestliederen begeleid door akoestische gitaren, banjo, accordeon, viool, fiddle, trombone en wasbord. 'We shall overcome' werd in drie dagen, zonder repetities en geheel live opgenomen. De zanger zegt in het cd-boekje dat hij hoopt dat de luisteraar zich hierdoor laat meenemen op een muzikale reis. "Je hoort de muziek gespeeld worden, in plaats van gemaakt."

'We shall overcome: The Seeger sessions' is vrijdag via SonyBMG verschenen. Bruce Springsteen speelt met The Seeger Sessions Band op 16 mei in de Heineken Music Hal in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen