Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Herman van Veen doet Alfred Jodokus Kwak herleven

Shownieuws

Herman van Veen heeft een voorstelling gemaakt rond zijn geesteskind Alfred J. Kwak. Die schreef hij ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Unicef.

Herman van Veen doet Alfred Jodokus Kwak herleven

Herman van Veen heeft een speciale voorstelling gemaakt rond zijn geesteskind Alfred Jodokus Kwak. Ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van kinderhulporganisatie Unicef, waarvoor Van Veen sinds jaren actief is, schreef hij de familievoorstelling 'Eend goed, alles goed'.

In de voorstelling haalt Alfred verhaal bij de koningin nadat hij op het journaal heeft gezien dat elke minuut ergens op de wereld een kindje doodgaat. "Mevrouw de Koningin, mag ik u wat vragen? Zullen we niet samen wat aan de honger doen?", wil hij haar vragen. Op weg naar het paleis stuit Alfred echter op problemen.

Het is niet de eerste keer dat Alfred wordt inzet om geld in te zamelen voor Unicef. Een deel van het originele theaterstuk uit 1976, dat erg succesvol was, was eveneens bestemd voor de internationale hulporganisatie. Alfred Jodokus Kwak verwierf wereldwijde bekendheid toen in 1989 in Japan een tekenfilmserie over hem werd uitgebracht.

Van Veen voert de speciale voorstelling op 17 en 18 augustus uit in openluchttheater Cabrio in Soest.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen