Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wendy van Dijk weg bij SBS 6

Shownieuws

Wendy van Dijk vertrekt bij SBS 6. Dat heeft de zender vrijdag bekendgemaakt. Het contract van de 35-jarige presentatrice loopt eind deze zomer af.

Wendy van Dijk weg bij SBS 6

Wendy van Dijk vertrekt bij SBS 6. Dat heeft de zender vrijdag bekendgemaakt. Donderdag werd al duidelijk dat onderhandelingen gaande waren over de toekomst van de presentatrice. Haar contract bij de zender loopt aan het einde van de zomer af.

Van Dijk begon haar carrière ruim tien jaar geleden bij SBS 6 als presentatrice van 'Over de Roooie'. In 1998 begon ze met het programma 'Hart in aktie', waarmee ze landelijk bekendheid verwierf. Ook presenteerde ze 'Domino day' en oogstte ze flink wat succes met haar programma 'Ushi & Van Dijk'.

De programmadirecteur van SBS, Eric van Stade, zegt in een reactie altijd met veel plezier met de 35-jarige presentatrice te hebben samengewerkt. "SBS 6 en Wendy van Dijk is lange tijd een zeer succesvolle combinatie gebleken." De partijen gaan volgens Van Stade in goed overleg uit elkaar. "In onze gesprekken werd op een gegeven moment duidelijk dat voor beide partijen het moment is gekomen om onze eigen weg te gaan."

Het weekblad Weekend weet te melden dat Wendy overstapt naar RTL 4. Een woordvoerder van SBS 6 ontkent dat. "Dat verhaal is een van de vele roddels van de afgelopen maanden." Hoofdredacteur Marc van der Linden van Weekend stelt echter dat zijn verhaal niet uit de lucht is gegrepen. Hij zegt het nieuws 'uit zeer betrouwbare bron' te hebben vernomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen