Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tom Hanks onderscheiden door leger VS

Shownieuws

De Amerikaanse strijdkrachten zijn Tom Hanks dankbaar voor zijn inzet voor de herdenking van gesneuvelde soldaten. Hij is daarom opgenomen in de eregalerij.

Tom Hanks onderscheiden door leger VS

(Novum/AP) - De Amerikaanse strijdkrachten zijn Tom Hanks dankbaar voor zijn inzet voor de herdenking van gesneuvelde soldaten. De hoofdrolspeler uit de oorlogsfilm 'Saving private Ryan' is daarom opgenomen in de eregalerij van de Rangers, een elite-eenheid van het Amerikaanse leger. Niet eerder viel een acteur deze eer te beurt.

De 49-jarige Hanks zet zich op verschillende manieren in voor het in stand houden van de nagedachtenis van gesneuvelde soldaten. Zo is hij de woordvoerder van een stichting die jarenlang streed voor de komst van een monument ter herdenking van Amerikaanse soldaten die stierven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ook is de Amerikaanse Hollywood-ster medeverantwoordelijk voor de productie van de miniserie 'Band of brothers'. Deze met een Emmy onderscheiden televisieshow vertelt het verhaal van een Amerikaanse legereenheid die tijdens de Tweede Wereldoorlog actief is in Europa.

Elk jaar selecteren de Rangers enkele kandidaten voor hun eregalerij. Een speciale commissie bepaalt of de kandidaten worden onderscheiden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen