Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Björn van der Doelen neemt cd op

Shownieuws

Björn van der Doelen neem deze zomer met zijn band Great Band, Bad Drummer een album op. Het wordt het eerste serieuze project van de groep van de voetballer.

Björn van der Doelen neem deze zomer met zijn band Great Band, Bad Drummer een album op. Het wordt het eerste serieuze project van de groep van de profvoetballer. "We hebben wel eens eerder opnamen gemaakt, maar daar waren we nooit zo tevreden mee. We bestaan nu ongeveer vijf jaar en we zijn muzikaal behoorlijk gegroeid", zegt de 29-jarige Van der Doelen woensdag tegen Novum Nieuws.

Van der Doelen staat op dit moment nog onder contract bij NEC. De Brabander speelde eerder bij onder meer PSV en FC Twente. Aan het einde van het seizoen stopt hij vrijwillig met zijn voetbalcarrière. "Ik ben helemaal klaar met de voetbalwereld. Ik wil me gaan bezighouden met andere dingen, waaronder muziek maken. Ik zit in de bevoorrechte positie dat ik het me financieel kan permitteren om te stoppen met werken."

De cd van Great Band, Bad Drummer bevat louter zelfgeschreven liedjes. "Het wordt een mengeling van stevige rockmuziek en wat rustigere, akoestische nummers." Björn van der Doelen is de gitarist van de groep. Het is nog niet zeker of het album op grote schaal wordt uitgebracht. "Als we klaar zijn, sturen we de opnamen naar verschillende platenmaatschappijen. Het zou natuurlijk leuk zijn als het wordt opgepikt."

Van der Doelen is niet alleen bezig met zijn eigen groep. Maandag treedt hij in Groesbeek voor de eerste keer op met de gelegenheidsband Cardo. Die bestaat naast Van der Doelen uit de voetbalcollega's Oscar Moens (Willem II) en Peter van den Berg (Vitesse) en twee lichamelijk gehandicapte muzikanten. Het is de bedoeling dat Cardo enkele keren per jaar optreedt en geld ophaalt voor fondsen die iets doen voor gehandicapten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen