Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Treble vol goede moed naar Athene

Shownieuws

Na een drie weken durende promotietour door 38 Europese landen is meidengroep Treble klaar voor het Eurovisie Songfestival.

Treble vol goede moed naar Athene

Treble is klaar voor het Eurovisie Songfestival. De meidengroep is na een drie weken durende promotietour door Europa vol goede moed. Van vermoeidheid is absoluut geen sprake. "We hebben zelfs energie over", zegt zangeres Caroline Hoffman tegen Novum Nieuws.

De laatste weken hebben de bandleden een tocht gemaakt langs alle 38 landen die aan het songfestival meedoen om hun zelfgecomponeerde nummer Amambanda te promoten. "Ik had verwacht dat de tournee heel erg stressen zou worden, maar dat viel eigenlijk wel mee", vertelt Niña van Dijk. "We hebben ons doel ook bereikt. We hebben in bijna alle landen promotie voor onszelf kunnen maken, op televisie, radio en in kranten." De dames merkten ze een groot verschil in de festivalsfeer van de verschillende landen. "In sommige landen, zoals Turkije, Israël en Cyprus, is het songfestival heel erg populair. Daar ben je al een ster als je meedoet", licht Djem van Dijk toe.

Tijdens de promotietournee kreeg Treble te maken met verschillende tegenslagen. Zo hadden de dames een ongeluk met hun tourneebus en werden ze door de politie weggestuurd tijdens een optreden op het Centraal Station van de Deense hoofdstad Kopenhagen. Tijdens de tweede helft van de tournee moest flink worden bezuinigd op het budget en werden het productieteam en camerateam noodgedwongen naar huis gestuurd. Maar Treble laat zich niet uit het veld slaan. "Door al die tegenslagen was het juist ook wel weer een avontuur", vertelt Djem. "Je kunt ook niet verwachten dat zo'n tournee over rozen gaat. Je moet gewoon positief blijven en proberen er iets van te maken. Dat hebben we gedaan."

De zangeressen laten zich ook door hun tegenvallende positie in de polls niet uit het veld slaan. Treble wordt kansloos geacht op fansites en bij Britse wedkantoren. In verschillende polls staan ze zelfs onderaan. "Ik geloof niet zo in polls", zegt Djem monter. Volgens Caroline geeft het 'alleen maar een rotgevoel' als je hoog in de peilingen staat. "Dan ligt er een enorme druk op je." Zelf hebben ze veel vertrouwen in hun deelname. "Niemand kan er ook nog echt wat over zeggen. Men heeft onze show en kleding nog niet gezien", zegt Niña. "Mensen zullen heel erg verrast zijn. We gaan zeker spetteren op het podium."

Treble vertrekt donderdag naar Athene, waar op 18 mei de halve finale van het festival plaatsvindt. Als de zangeressen met Amambanda bij de beste tien eindigen, mogen ze twee dagen later meedoen aan de finale.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen